Over mij


Website

Mijn hele leven heb ik paarden en honden gehad. Ik heb allerlei disciplines gereden, o.a. dressuur, springen, western en later ook vooral veel Natural Horsemanship toegepast.

Ik heb veel met “probleempaarden” (trailerladen, schriktraining etc.) gewerkt, als trainer, maar ook les gegeven aan kinderen. Zodat ze leerden om te gaan met het opvoeden van een paard. Wat en waarom. Leider zijn. En vooral ook in balans zijn, alvorens ze op een paard stappen.

Toen ik paarden trainde, zag ik ook vaak beperkingen in de bewegingen. Daar miste ik een stukje kennis. Toen ik over Emmett Techniek hoorde, ben ik de opleiding Emmett4Horses gaan doen. In Engeland heb ik deze afgerond. Snel daarna werd ik gevraagd om instructrice¬†(en vervolgens vertegenwoordigster) te worden. Inmiddels geef ik lessen in de Benelux, maar ook in Sloveni√ę en Spanje zijn we druk bezig, zowel voor paarden als voor honden.

Tijdens mijn opleiding voor instructrice voor Emmett4Horses ben ik ook gestart met de opleiding voor mensen. Daarmee kan ik mens, paard en hond behandelen.

In veel gevallen is het ook noodzakelijk om een ruiter te behandelen, wanneer je een paard behandelt. Ruiter en paard zijn vaak enorm op elkaar ingesteld en voelen elkaar. Dus wanneer het paard terug in balans/ recht wordt gemaakt en de ruiter niet, zal het paard in veel gevallen opnieuw dezelfde beperkingen ontwikkelen. Bovendien zijn de resultaten verbazingwekkend bij zowel paarden, honden als mensen.

1 Van mijn honden, Wammus, heeft HD. Dit is vastgesteld toen hij 6 maanden was. Hij had heel veel pijn en kreeg hiervoor pijnstillers, om gewoon maar door het leven te kunnen. De dierenarts en mijn man hebben op het punt gestaan om hem uit zijn lijden te verlossen. Maar ik wilde niet opgeven en kijken wat er te behalen viel met de Emmett Techiek.

Wammus is nu een gelukkige reu, vrij van medicijnen en gaat 3x in de week mee hardlopen met mij. Hij rent, speelt, doet soms voorzichtige sprongetjes om wat vlees van het aanrecht te stelen. Kortom, het gaat hem zeer goed!

Het is steeds weer een verrassing/ cadeautje om te zien wat voor geweldige ontspanningen/ en pijnbestrijdingen je kunt bewerkstelligen met de Emmett Techniek.

Neem gerust contact met me op, als je meer wilt weten! Bij voorkeur via een bericht op: 06-34839376 (tijdens het behandelen/ lesgeven kan ik de telefoon niet beantwoorden)

Hartelijke groet,

Judith van Bebber

 

IMG_20150505_130349

IMG_0493