Een behandeling


 

Wat houdt een EMMETT behandeling in:

  • Een EMMETT behandeling kan van een paar minuten tot een half uur duren, hoewel de eerste behandeling wat langer zal duren om de juiste diagnose te kunnen stellen.
  • Elke behandeling is verschillend, omdat we kijken naar de behoefte van mens en dier en elke behandeling afstemmen op dát dier of die persoon. We behandelen wat nodig is en kijken ook naar wat het dier of u aankan/ aankunt.
  • Het beste resultaat bij een behandeling van paard en ruiter wordt behaald indien de vaste berijder van het paard in balans is met het paard. Een goed passend harnachement is in deze zeer belangrijk, omdat het nieuwe of terugkomende problemen zal voorkomen. Daarnaast zijn er nog andere factoren welke een zeer grote rol spelen bij de gezondheid van uw paard, o.a. voeding, hoefverzorging en het gebit. Ook bij honden en mensen is het “totaalplaatje”zeer belangrijk om een optimale gezondheid te behouden.

Hoe vaak heb ik of mijn dier een behandeling nodig:

  • Elke dier en ieder mens is verschillend en 1 sessie zou voldoende kunnen zijn om de gewenste resultaten te behalen. Echter, bij dieren die deelnemen aan competities of mensen die veel sporten en die regelmatig geblesseerd raken, dragen regelmatige sessies bij aan een sneller herstel van eventuele blessures, raken ze makkelijker in balans en blijven ze soepel in hun beweging.
  • Bij een chronische aandoening is eventueel een onderhoudsplan gewenst.

Hoe lang na een behandeling kan ik weer werken met mijn dier/ mijn activiteiten hervatten:

  • Het is verstandig om na de eerste behandeling het dier of uzelf 24 uur niet te belasten met zware trainingen en competities. Echter, bij sommige blessures zoals bv de hamstrings, nek en rug, kan de EMMETT behandeling bijdragen aan een betere prestatie wegens de spierontspanning.

 

  • Kilometervergoeding vanaf 20 km buiten mijn regio; 0,19 cent per kilometer

 

Voor het maken van een afspraak stuur een bericht naar:

Judith van Bebber  GSM: 06-34839376