Emmett Techniek


Ross Emmett

Ross Emmett

http://youtu.be/P5-w0d13Ef8

Ross Emmett en de geschiedenis van de Emmett Techniek

Ross is een dynamische persoonlijkheid en een begenadigd therapeut die thuis is in meerdere behandelwijzen zoals:

  • Therapeutische Massage
  • Trigger Point Therapie
  • Neuro – Linguïstisch Programmeren
  • Bowen Therapie – Senior Instructor Level II Trainer

Al vanaf 1983 is hij een gewaardeerd docent in de Therapeutische Massage Therapie en daarnaast is hij ook 8 jaar(1997- 2006) hoofddocent in de Bowen Therapie geweest. Deze kwalificaties geven echter niet goed weer hoe hij als behandelaar werkt. Ross heeft namelijk de unieke gave om bij elke patiënt direct te kunnen ‘zien’ waar het probleem zit, wat er aan gedaan moet worden en hoe de behandeling vervolgens ook het best uitgevoerd kan worden, ‘op maat gemaakt wordt’ voor de patiënt. Hij noemt deze aanpak de ‘Kameleon’-benadering; dit is de sleutel tot het succes van zijn techniek die al vele jaren tot uitzonderlijke goede resultaten leidt.

Van 1981 tot 1999 had Ross een drukke praktijk in Mount Isa (Queensland, Australië) die als gezondheidscentrum fungeerde voor het omringende, onmetelijk grote land- en mijnbouwgebied. Door de geïsoleerdheid van dit gebied kwamen een aantal mijnwerkers en boeren maar één keer per maand naar de stad en sommigen slechts eens in de paar maanden. Een ‘normaal’ behandelplan was hierdoor niet mogelijk daar er weinig gelegenheid was voor vervolgbehandelingen. Ross liet zich hier niet door weerhouden en met zijn bijzondere gaven ontwikkelde hij, geheel volgens de ‘kameleon-benadering,’ een behandelmethode die direct resultaat gaf bij veel van deze cliënten. Na het bezoekje aan de stad kon men weer aan het werk gaan, de pijn was verdwenen of aanzienlijk verminderd en men kon zich gemakkelijker bewegen. In 1999 verhuisde Ross naar Townsville in Queensland en ging daar zijn techniek aan anderen leren. Nu reist hij door Australië en over de gehele wereld om zijn unieke visie op lichaamswerk uit te dragen via lezingen en cursussen. Onder zijn studenten vindt men artsen en behandelaars uit zowel de reguliere als de complementaire geneeswijzen.

De grootste passie van Ross blijft echter het werken met cliënten. Om dit te kunnen blijven doen heeft hij een aantal getalenteerde therapeuten opgeleid tot docent. Zij verzorgen de meeste lessen en Ross ziet er scherp op toe dat zij voldoen aan zijn kwaliteitseisen. Daarnaast geeft hij zelf ook nog les in ondermeer de cursussen voor gevorderden. Het grootste deel van de tijd besteedt hij echter als therapeut in zijn drukke praktijk in Townsville. Door te blijven behandelen heeft hij ook de mogelijkheid om zijn verbazingwekkende methode verder te ontwikkelen en verfijnen.

In 2007 introduceerde Ross zijn techniek in Europa, aan een enthousiaste groep van Bowen-therapeuten, masseurs, fysiotherapeuten, chiropractors en andere therapeuten in lichaamswerk die geselecteerd waren op hun vermogen een behandeling aan te passen aan de behoeften van de cliënt. Sindsdien heeft deze groep zich uitgebreid en komen er vandaag de dag veel aanvragen om Emmett te leren uit zowel het reguliere medische veld als van therapeuten in complementaire geneeswijzen.