Migraine


Een persoonlijke ervaring. Waarom? Omdat dit tevens mijn drijfveer is geweest om Emmett therapeute te worden. Het heeft de kwaliteit van mijn leven dusdanig positief veranderd, dat ik het heel graag wil delen! En ik wil heel graag aan andere mensen laten weten, dat er altijd hoop is!
Ik heb zelf jarenlang last van migraine gehad. Elke vrije dag en de weekenden lag ik op bed. Inclusief de gehele dag overgeven. Het heeft mijn sociale leven beïnvloed, maar ook mijn functioneren.
Ik had alles geprobeerd; diëten, geen anticonceptie pil, acupunctuur, vreemde vogels, magnetiseur, paragnost zélfs ziekenhuizen, neurologen (welke mij het geweldige medicijn Topamax voorschreef én spuiten onder in mijn schedelrand zette). Het mocht allemaal niet baten. Om aanvallen te voorkomen en gewoon te kunnen leven nam ik Zomig, een triptaan. Niet gezond, maar ik kon wel gewoon functioneren én leven.
Toen ik in Engeland was voor mijn opleiding Emmett voor paarden, leerde ik mijn eerste correctie. Omdat ik alles spannende vond, bouwde ik alweer spanning op in mijn schouder en nek en voelde alweer een mist opkomen in mijn hoofd. 
Een van de medecursisten was al jaren een Emmett therapeute voor mensen en zag dat. Ze liet me voelen wat de druk was die we op het paard moesten toepassen. Hiertoe deed ze een correctie in mijn nek. Het deed zo zeer, omdat het vast zat. De tweede keer was het al minder pijnlijk en de derde keer was de pijn weg. Maar ook de mist in mijn hoofd. Ik hoefde geen Zomig in te nemen! Wow! Voor de eerste keer in mijn leven had iets geholpen.
En dit kon ik bij mezelf doen. Later, tijdens mijn opleiding voor mensen, ontdekte ik nog andere oorzaken van mijn migraine. Ik heb er geen last meer van en al jaren geen Zomig meer op.
Ben je benieuwd naar de Techniek, mijn verhaal of heb je andere vragen? Ik sta je heel graag te woord.
Hartelijke groet,
Judith van Bebber
facebooktwitterlinkedinby feather
facebooktwitterlinkedinby feather